Inicio Advertenties Cristal Blue

Cristal Blue

8 minuto leer
2,832

Wie droomt van een parel van een zwembad aan de Spaanse Costa en dat ook nog eens onderhoudsvriendelijk en energiezuinig is, vindt zijn weg naar Cristal Blue. Wij voeren niet rechtstreeks projecten uit voor de second-home markt, maar werken altijd via een aannemer.
Dit is een bewuste keuze, omdat we ons enkel willen richten op onze expertises en het optimaliseren van ons eigen proces. Op deze wijze kunnen we de hoogst mogelijke kwaliteit, tegen de laagst mogelijke kosten realiseren zegt zaakvoerder en Limburger Peter Janssens. Daarnaast staat een eigen hersteldienst 7 dagen op 7 paraat om u in geval van nood bij te staan.

Alicante

“Je moet de mentale stap helemaal zetten, niet half blijven twijfelen.” Zo simpel was volgens Peter Janssens (51) het recept om in het buitenland met succes een nieuw leven te beginnen. Ruim 20 jaar geleden verkocht hij zijn hele hebben en houden en reed met een aftandse auto richting Spaanse Costa Blanca. De skyline daar ziet er sindsdien, een beetje anders uit met een hele reeks bouwprojecten in onderaanneming die hij coördineert. Peter Janssens runt ook nog eens een bedrijf dat zwembadfilterpompen installeert en repareert.

Crisis

De bouw van nieuwe zwembaden in Spanje is de laatste jaren immens gedaald door de economische crisis. Volgens Peter Janssens van Cristal Blue bracht de crisis ook een positieve evolutie met zich mee voor de zwembadmarkt. In een sector waarvan meer dan 50% van de zwembaden ouder zijn dan 10 jaar, is het duidelijk dat de make-over markt een fundamenteel alternatief is voor vele professionele.

«Met bijna 17 jaar ervaring in het aanleggen van bouwkundige Skimmer zwembaden voor de second-home markt werk ik nog steeds vol passie en plezier aan de meest uiteenlopende zwembad bouwprojecten aan de Costa Blanca.»

Bij de bouwkundige projecten gaat het om gestorte betonnen zwembaden, inclusief hun toebehoren. “Ik luister en adviseer bij elk project wat de klant voor ogen heeft, ga na welke werkzaamheden, materialen vereist zijn en bestudeer de situatie van de waterleidingen, de elektrische leidingen en de afvoeren die moeten worden aangelegd. Uiteindelijk ontvangt hij een sluitende offerte, waarin alle kostenposten zijn opgenomen. Op die manier is het prijskaartje op voorhand gekend.”

Van A tot Z geïnstalleerd

De prijzen van nieuwe zwembaden die Cristal Blue laat bouwen, starten doorgaans vanaf 12.990 euro. Peter: “Voor dat geld heb je al een mooi uitgerust zwembad, dat van a tot z wordt geïnstalleerd. Wij begeleiden bewust maar een beperkt aantal zwembaden per jaar en willen in de eerste plaats de klant kwaliteit leveren. Daarom denk ik onder meer ook mee in de heraanleg van het terras vooral bij een make-over. Is het enkel de kuip die onder handen genomen moet worden of is ook de technische installatie aan vernieuwing toe? Afhankelijk van de ouderdom van het zwembad, bekijk ik wat er precies moet gebeuren. Elk zwembad en elke technische installatie moet voor mij achteraf een visitekaartje zijn.”

Zeer onderhoudsvriendelijk

Een onderhoudsvriendelijk zwembad is een must. “Wie denkt dat het onderhoud van een zwembad wekelijks meerdere uren werk vereist, heeft het mis”, benadrukt Peter. “Als een zwembad volgens de regels is gebouwd, valt dit best mee. Vandaag de dag wordt de waterkwaliteit, meer bepaald de pH-, hoeveelheid chloor en de redoxwaarde, automatisch gemeten én geregeld via een variabel pompsysteem. Deze zwembadpompen pompen het water op een vaste snelheid door de leidingen. Doordat de zwembadpomp op een lage snelheid kan draaien, is deze uitermate energiezuinig. Het stofzuigen gebeurt door uitstekende en betaalbare robots die hun programma uitvoeren. Mits een goede afdekking en een filter gevuld met glasparels vraagt het totale onderhoud van een zwembad hooguit een kwartiertje tijd per week. Zelfs de terugspoeling (backwash) zou je ook kunnen automatiseren, maar dat raad ik niet aan. Want als je wekelijks in de buurt van je technische installatie komt, kun je zo ook nagaan of ze werkt zoals het hoort. Bovendien is het dan makkelijk om te controleren of de chloorvoorraad nog op peil is, er nergens een lek is en of de pomp geen vreemd geluid maakt.”

Planningswetten en vergunningen

Naast zwembaden kun je bij Cristal Blue ook terecht voor de administratie van een stedenbouwkundige vergunning van een nieuw zwembad en regularisatie van bestaande. Sinds 2017 zijn er bij de Spaanse openbare financiën meer dan 1,6 miljoen nieuwe niet-aangegeven immobiliën ontdekt, waarvan een zeer hoog percentage overeenkwam met zwembaden die op privépercelen waren gebouwd zonder kadastrale registratie, waardoor er zo veel belasting niet werd getaxeerd en afgelost. Tegenwoordig gebeurt  80% van de communicatie online. “Dankzij deze digitale vooruitgang kunnen we nu voor onze klanten in héél Spanje makkelijker zwembaden gaan legaliseren, onze grote troef” vertelt Peter.

Wil je meer weten over onze dienstverlening in Spanje? Stuur ons een mail naar info@cristalblue.be of bezoek onze website www.cristalblueautomation.com

Met verfrissende groeten,
Peter Janssens  – Cristal Blue

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Advertenties
Comentarios cerrados

Mira además

A Cielo Abierto breidt verder uit

Stap binnen bij A Cielo Abierto, waar wij onszelf beschrijven als de beleef tuinmeubelwink…