Inicio Cultuuragenda De Groene Weg van Alcoy

De Groene Weg van Alcoy

4 minuto leer
975

De “Via Verdes” in het Nederlands «Groene Wegen» wandel en fietswegen over oude spoorlijnen in Spanje. VIA VERDE”® is een geregistreerd Spaans handelsmerk dat beschermd wordt door de Stichting Spaanse Spoorwegen (FFE) en waarvan het gebruik beperkt is tot de routes die lopen over de oude spoorweginfrastructuur. Alle Spaanse Groene Wegen hebben een gezamenlijk logo en bewegwijzering

Het concept van de Groene Weg houdt niet alleen het geschikt maken van de spoorlijnen in, maar ook de restauratie van meer dan 100 oude spoorwegstations die klaargemaakt worden voor het aanbieden van diensten zoals horeca, accommodatie, fietsverhuur, informatiecentra, etc.

De Groene Wegen bieden vele mogelijke routes door de natuur: van routes van een paar kilometer en meer stedelijke routes tot plattelandsroutes van ongeveer 200 kilometer. En allemaal zijn ze origineel, aantrekkelijk en gevarieerd. Het is daarom een goed alternatief voor diegenen die de landschappen, de cultuur en het erfgoed van Spanje willen leren kennen op een makkelijke en duurzame manier.

Een van de mooiste Groene Wegen in de provincie Alicante, met veel tunnels en bruggen en geschikt voor de hele familie is de Vía Verde van Alcoi. De route is uitstekend aangeduid en volgt het traject van de spoorlijn die eens Alcoi verbond met Alicante, dwars door het natuurpark Font Roja. Het is een tocht van 20 kilometer heen en weer, maar over altijd platte wegen en dus heel comfortabel, want het hele traject is geasfalteerd.

In de tunnels werden ondertussen sensoren aangebracht die de tunnel automatisch verlichten bij het betreden, zodat men geen verlichting meer moet meenemen.

De route begint in de stad Alcoi in de wijk Batoi en in het begin staat er een bord met verklaring en is een parking aangelegd voor de mensen die hier met de auto komen.

Tijdens de eerste kilometers is het hier soms vrij druk en dat betekent vooral voor de fietsers dat men moet opletten, maar geleidelijk wordt het steeds minder bevolkt, want heel veel mensen komen maar een klein gedeelte afleggen.

Het traject loopt door vele tunnels en over bruggen, en dat al vanaf het begin. Vergeten we niet dat Alcoi bekend staat als de Stad van de Bruggen. De indrukwekkendste is de brug van Barxell, waar men even halt kan houden om vanaf de hoogte de waterval van Xorro del Salt te bekijken. Wat verder is er een tunnel en komt men op de brug van Set Llunes (zeven manen), een spectaculaire constructie van 260 meter lang en op een hoogte van 46 meter. Vanaf de brug heeft men prachtige uitzichten. Er komen nog meer tunnels en de drug van Sant Antoni en onderweg is er ook een picknickplaats aangelegd. De route eindigt samen met het asfalt en hier moet men terugkeren.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Cultuuragenda
Comentarios cerrados

Mira además

Macro-urbanisatie Lliber voor Europees Parlement

De nieuwe urbanisatie op het grondgebied van Lliber waar het laatste jaar heel veel om te …