Inicio Nieuws Avonturiers vinden hun gading in Elda

Avonturiers vinden hun gading in Elda

2 minuto leer
370

De langste ziplijn uit de hele regio Valencia vinden we bij Elda, de stad die bekend staat voor zijn schoenenindustrie. Ze werd onlangs ingehuldigd bij de avonturencircuits op de berg Bolón en draagt de naam van Vicente Soler Alcaraz, de bergbeklimmer uit Elda die in september van dit jaar op 52-jarige leeftijd verongelukte tijdens de afdaling van de barranco del Maigmó.

De avonturencircuits van Bolón zijn een publieke sportieve installatie in openlucht die allerlei mogelijkheden bieden om echte avonturensport te beoefenen en daarom niet voor iedereen geschikt zijn. Een combinatie van sport en genieten van een uitzonderlijk mooi natuurgebied. Er zijn diverse spectaculaire mogelijkheden, zoals een circuit dat niet bestemd is voor mensen met hoogtevrees, een traject van iets meer dan een kilometer lengte op de berg Bolón. Het gaat over het bergpad waarlangs de Drie Koningen op 5 januari naar de stad komen, begeleid door het licht van honderden fakkels.

Er werden drie circuits aangelegd (Mirador de Elda-niveau K1; Cuentamontes-niveau K2 enBolón-niveau K3) met horizontale en steile hellingen, een Tibetaanse brug, een ‘apenbrug’en twee ziplijnen.

Alle begin en eindes zijn verbonden met paden en tussen de verschillende circuits is er maar een korte afstand.

Het hele avonturenpark kostte 40.000 euro en is bestemd als aantrekkingskracht voor het landelijk toerisme. Wie waagt het?

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Villajoyosa, de beste “geheime” bestemming van Europa

Een ranking van de beste ‘geheime’ bestemmingen in Europa in 2024, uitgewerkt door Europea…