Cardo salseado con bacalao

2 minuto leer
772

Kardoen met stokvis

Ingrediënten

(6 personen)
2 kardoenstengels
500 g stokvis
6 knoflookteentjes, gesnipperd
1 hardgekookt ei
1 kopje geroosterde amandelen, gesnipperd
1 glas droge witte wijn
1 eetlepel bloem
1 eetlepel gesnipperde peterselie
12 kerstomaatjes
4 eetlepels olijfolie
peper
zout

Bereiding

Snijd met een groot keukenmes het onderste gedeelte van de kardoen af tot waar de stengels niet meer aan elkaar hangen. Maak alle stengels los van elkaar en verwijder de bladeren.
Verwijder met een fijnschiller of met een mesje de harde draden (zoals bij selderij).
Bevochtig de stengels aan beide zijden met een halve citroen en snijd ze in stukken van 5 cm.
Leg de stengels in een kom en bedekt ze volledig met water en de gebruikte citroen tot het ogenblik dat ze gekookt zullen worden. 
Was de stokvis grondig, droog hem en ontgraad zorgvuldig. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een kookpot, voeg de stokvis toe en stoof gedurende 3 tot 4 minuten. Voeg daarna de knoflook toe en 1 eetlepel bloem. Laat nog 2 minuten stoven, blijf roeren. 
Voeg de witte wijn toe, laat deze voor de helft verdampen en voeg de kardoen aan het mengsel toe. Stoof onder deksel gedurende nog 10 minuten. Zout en peper naar smaak toevoegen. 
Voeg de amandelen, peterselie en gesnipperd ei toe en laat afgedekt nog 2 minuten stoven (hou eventueel wat van de amandelen, peterselie en ei afzonderlijk om later als garnituur te gebruiken). 
Halveer ondertussen de kerstomaatjes, bedek ze met wat bloem en bak ze afzonderlijk gedurende 2 tot 3 minuten in de resterende olijfolie. 
Leg het kardoen-stokvismengsel op een mooie schaal, versier met de kerstomaatjes en eventueel met de resterende amandelen, peterselie en ei.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Groentengerechten
Comentarios cerrados

Mira además

Judías verdes con tomate

Princessenbonen met tomaat Ingrediënten (4 personen) 600 g princessenbonen (sperziebo…