Home Nieuws Kleine groep beleefde mooie dag

Kleine groep beleefde mooie dag

2 minuten (lectuur)
633

Slechts 13 mensen hadden belangstelling voor een dagtrip met Vlamingen in de Wereld. Gezien het geringe succes zullen we het tijdelijk dus alleen bij een gewone ochtendwandeling houden. Die kleine groep had echter een mooie dag. In de voormiddag een wandeling langs de oevers van de rivier Gorgos, even de beschaving vergeten en over landweg en paden bijna drie uur lang door de natuur, met voldoende rustpauzes. Een glijnummer van een van de deelnemers, zonder gevolgen, kon de pret niet drukken. Integendeel. Daarna naar Ondara om op en terras een mooi gedekte tafel te vinden en ons te goed te doen aan een lekker en goedkoop middagmaal met de nodige grappen en plezier, zodat het allemaal wat langer duurde dan voorzien en de namiddagwandeling beperkt te worden tot de botanische tuin en het kerkhof van Ondara.

Grote verbazing en verwondering bij het zien en door Pedro uitgelegde 3000 verschillende planten, bloemen en bomen, het nemen van vele foto’s en het vaak ongeloof over wat de flora ons allemaal aan unieke dingen te bieden heeft. Daarna sleepte de groep zich naar het kerkhof, waar de auto’s stonden.

Het kerkhof van Ondara is een van de mooiste van de hele streek en hier eindigde deze dag rond 8 uur, maar iedereen was er van overtuigd dat het een welbestede dag was.

De volgende wandeling zal plaats vinden op maandag 8 november en dan maken we een tocht in de streek tussen Calpe en Benissa. U krijgt binnen enkele dagen meer gegevens hierover.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Nieuws
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Benidoleig: de grot van de schedels

Regelmatig plaatst VIW-Costa Blanca een artikel over een architectonisch of natuurmonument…