Inicio Nieuws Alicante viert Werelddag Musea

Alicante viert Werelddag Musea

2 minuto leer
875

Op 18 mei viert men de Werelddag van de Musea. Vorig jaar namen in Alicante bijna 18.000 personen deel aan de activiteiten die ter gelegenheid van die dag werden georganiseerd. Ook dit jaar wordt het weer een museumfestijn.

Op 18 mei wordt de dag gevierd in 37.000 musea over de hele wereld, en dat sinds 1977.

Alicante sluit zich aan bij deze viering met meer dan vijftig activiteiten in elf culturele centra van vrijdag 17 tot en met zondag 19 mei.

Workshops, geleide bezoeken, muziek, theater, gymkanas, dans… er wordt vanalles gepresenteerd om het artistiek patrimonium van Alicante onder de aandacht te brengen.

Het MACA zal drie dagen open zijn, met workshops in muzikale creatie, theater op elke etage, workshops cinetische spelen, vertellingen en choreografie door OtraDanza.

Ook Las Cigarreras laat zich niet onbetuigd met een Spring City, muziek en een workshop; het MUSA in het kasteel Santa Bárbara organiseert rondleidingen in theatervorm en een expositie over kastelen.

Het MUBAG is gesloten wegens werkzaamheden, maar opent speciaal het gelijkvloers. Het provinciaal archeologisch museum MARQ, dat afgelopen jaar bijna 136.000 bezoekers ontving, heeft drie opendeur dagen en speciale aandacht voor de Perzen, omdat hier de tijdelijke expositie over Iran loopt.

Het instituut Gil-Albert toont vrijdag documentaires, oude films in super-8 over de musea in de provincie Alicante.

Het museum van de universiteit biedt diverse workshops en een concert. Allerlei activiteiten worden georganiseerd in het Museo de Aguas.

In The Ocean Race Museo organiseert men workshops in vissersknopen, vertellingen en een gymkana.

Men zal zich deze dagen niet vervelen in Alicante.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Villajoyosa, de beste “geheime” bestemming van Europa

Een ranking van de beste ‘geheime’ bestemmingen in Europa in 2024, uitgewerkt door Europea…