Inicio Nieuws Luchthaven Alicante onderscheiden

Luchthaven Alicante onderscheiden

2 minuto leer
53

De luchthaven van Alicante-Elche ontving de onderscheiding van de meest toegankelijke luchthaven van Europa. De jury heeft zich vooral gericht naar de vele mogelijkheden die werden geschapen om mindervalide personen de toegang te vergemakkelijken, zoals een speciale rijstrook om in en uit de wagen te stappen, een speciale ruimte voor het in- en uitladen van rolstoelen en elektrische wagentjes en het project voor een sensorzaal voor blinden.

De luchthaven Miguel Hernández, zo genoemd naar de bekende dichter uit Orihuela, kreeg van Europa de onderscheiding  “Accessible Airport Award”, toegekend door  om de Internationale Raad voor Luchthavens om het complex zo toegankelijk mogelijk te maken voor gehandicapte personen en personen met gereduceerde mobiliteit.

De directrice van de luchthaven, Laura Navarro mocht vorige week de trofee in ontvangst nemen tijdens een gala in het Nationaal Kunstmuseum in Barcelona, waar ook de expositie ACI EUROPE/WORLD 2023 te zien was en waar meer dan 700 afgevaardigden van luchthavens van de hele wereld aanwezig waren.

De trofee werd aan Alicante toegekend in samenspraak met de Europees Forum voor Mindervaliden, die het er over eens waren dat de luchthaven van Alicante op dat gebied een enorm werk heeft verricht en een voorbeeld is voor andere luchthavens. ACI werd opgericht in 1991 om de samenwerking op het gebied van veiligheid en toegankelijkheid van de luchthaven te bevorderen. De organisatie telt momenteel 712 leden, verdeeld over 2000 luchthavens in 171 landen.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Het duurste dorp van de Costa Blanca

De statistieken liegen er niet om. Ze wijzen uit dat wonen in Teulada-Moraira het duurste …