Inicio Nieuws Skyline Calp steeds dichter bij Benidorm

Skyline Calp steeds dichter bij Benidorm

3 minuto leer
1,418

Was Benidorm altijd al het Spaanse symbool van de wolkenkrabbers, Calp doet zijn uiterste best om die titel geleidelijk af te snoepen. Een nieuwe toren met een speciaal design staat de populaire kustplaats voor de Vlamingen op te wachten. Het wordt de Torre Seaway, die naar verwachting en planning in december 2024 zal afgewerkt zijn en zal verrijzen tegenover de oude zoutpannen, de salinas, tussen de Playa del Arenal en de Playa de la Fossa, ook bekend als de Playa de Poniente en de Playa de Levante. Het wordt niet zo’n hoge toren, ‘nauwelijks’ zestien etages hoog, maar wel gericht naar het elitepubliek.

Voor een appartement met slechts één slaapkamer betaalt men 279.000 euro en voor de duplex-dakappartementen met een eigen chill-out moet men anderhalf miljoen euro op tafel leggen. Men woont er wel rustig want op iedere etage is er maar één appartement, behalve op de eerst en vierde etage, die twee appartementen hebben. Een appartement met drie slaapkamers kost tussen de 574.000 en 654.000 euro. Er is ook een gemeenschappelijk zwembad.

Het complex verrijst op de avenida de Europa nabij de salinas, waar andere projecten werden afgekeurd om dit natuurgebied niet te belasten. Een uitzondering werd gemaakt voor het hotel Coloso met de twee torens en 35 etages hoog, maar ook dat werd door het huidige gemeentebestuur afgelopen september stilgelegd omdat de licentie verlopen was. De Torre Seaway, met uitzicht op de Peñon d’Ifach, de zee en langs de andere kant over de zoutpannen, wordt gebouwd door Geos, die zijn hoofdzetel heeft Oekraïne en een bijkantoor in Calp en die de residentie Arenas Suites al bouwde. Het ontwerp van het gebouw komt van de studio JAS Arquitectura uit Benidorm, die al enkele bijzondere torens ontwierp voor Benidorm.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Villajoyosa, de beste “geheime” bestemming van Europa

Een ranking van de beste ‘geheime’ bestemmingen in Europa in 2024, uitgewerkt door Europea…