Inicio Nieuws Nieuw ‘Blauw Wandelpad’ in Villajoyosa

Nieuw ‘Blauw Wandelpad’ in Villajoyosa

2 minuto leer
693

Het wandelpad van Colada de Costa in Villajoyosa kreeg afgelopen week de onderscheiding van ‘Sendero Azul’, blauw wandelpad 2024. De vereniging voor milieuonderwijs geeft deze onderscheiding aan paden die de kennis van natuurgebieden en leefmilieu bevorderen.

Het nieuwe blauwe pad loopt tussen de Playa del Torres en de baai die toegang geeft tot de Torre l’Anguiló, een oude wachttoren uit de zestiende eeuw die de bevolking diende te waarschuwen voor naderende piratenschepen. Het is een rondwandeling van acht kilometer langs de oude veeweg die langs de kust van Villajoyosa liep. Langs het pad zien we enkele baaitjes met een moeilijke bereikbaarheid, behalve de Racó del Conill. Langs het hele traject heeft men uitzicht over de Middellandse Zee.

Het is niet het enige blauwe pad in de provincie Alicante. Er zijn nog de Sendero Azul de la bahía in Altea, de Paseo Ecológico Litoral in Benissa, de Sendero Ecológico de Calaga a Bassetes in Calp, de Sendero Azul Camí Vell del Far in Albir en de Sendero Azul Cabo Roig: Cala Capitán-La Caleta langs de kust van Orihuela. In totaal zullen er in 2024 in Spanje 128 gehomologeerde blauwe paden zijn, omdat er dertig bijkomen, verdeeld over 115 grondgebieden in 21 provincies, met een totale afstand van 860 kilometer. Rekening wordt gehouden met het onderhoud, de bereikbaarheid, de aanduidingen en het belang voor het leefmilieu. Het programma ‘Senderos azules’ is ook een trekpleister voor het toerisme.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Villajoyosa, de beste “geheime” bestemming van Europa

Een ranking van de beste ‘geheime’ bestemmingen in Europa in 2024, uitgewerkt door Europea…