Inicio Nieuws Meer sensatie in Relleu

Meer sensatie in Relleu

4 minuto leer
855

Het houten pad langs de rotswand in Relleu, dat leidt naar een glazen platform boven een ravijn, is een groot succes gebleken. Nu werd dit pad verlengd met nog 150 meter, dieper de barranco van Estret del Pantá in, naar het smalste gedeelte, op een hoogte van 60 meter boven de afgrond. Het laatste stuk is een afdaling langs smalle trappen, dus beslist niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees.

In de loop van dit jaar kreeg het ‘oude’ pad tot op het platform al duizenden bezoekers, die ook Relleu leerden kennen, een dorp dat daarvoor nauwelijks door toeristen werd bezocht en waarvan de grote meerderheid van de toeristen niet eens het bestaan kende.

De trappen van het verlengde stuk dalen nu af tot op een tiental meter van de bodem, zodat men zich gevangen voelt tussen die hoge verticale  rotswanden. Daarvoor kon men hier alleen maar komen via de ondertussen bekende sport die men hier ‘barranquismo’ noemt, het doorkruisen van de smalle beddingen met steile wanden, vele putten en klauterpartijen. De bekendste was de barranco del Infirno en Vall de Laguar, alleen mogelijk via touwen en haken.

Het totale pad langs de rotswand is nu 370 meter lang en begint bij de oude stuwdam van Relleu, nu niet meer in gebruik, maar 400 jaar oud. Het stuwmeer heeft alleen maar water als het lang geregend heeft, want het water sijpelt door de oude dam heen.

Het departement voor Toerisme van de Valenciaanse regering heeft tot de aanleg van de verlenging bijgedragen met 60.000 euro. Het betekent echter niet het einde van het project. De bedoeling is om verder te werken en het pad de bedding te laten oversteken en verder te laten lopen langs de andere kant om zo terug te keren, zodat het een rondweg wordt. In 2024 zou een volgende fase worden aangelegd. Het succes van deze eerste fasen van het project, begonnen in 2022, was enorm en lokte reeds duizenden toeristen. Nu werd het pad aangeduid vanaf het dorp zelf en langs een weg, de zogenaamde Camí de les Ripales’, bereikt men na 4,6 kilometer het begin van de ravijnpad. Onderweg wijzen borden e wandelaar op de historische overblijfselen van de intense landbouw in het gebied, met waterreservoirs, kleine dammen, kanalen en een kalkoven.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Het duurste dorp van de Costa Blanca

De statistieken liegen er niet om. Ze wijzen uit dat wonen in Teulada-Moraira het duurste …