Inicio Nieuws Wijnen uit Alicante bekroond

Wijnen uit Alicante bekroond

3 minuto leer
2,174

ALICANTE. De prestigieuze Bacchus-medailles van de achttiende Internationale Wedstrijd voor Kwaliteitswijnen, georganiseerd door de Spaanse Unie voor Wijnproevers, heeft begin maart succes opgeleverd voor diverse Spaanse wijnen en dan vooral wijnen uit de provincie Alicante. Niet minder dan negen wijnen uit vijf bodega’s vielen in de prijzen.

De wijn die de hoogste onderscheiding kreeg bij deze editie was de “Brotons Gran Fondillón Reserva 1964” van de bodega Brotons V & A uit Alicante, in de categorie overrijpe druiven.

Daarna kregen de gouden medaille Gran Bacchus de wijnen “Brotons Gran Fondillón Reserva 1964” en “Brotons Gran Fondillón Reserva 1970,” eveneens van Brotons V & A en “Fondillón 50 Años” van MG Wines Group, samen met de “Virtudes Fortaleza 2018” van de Bodega Nuestra Señora de las Virtudes.

De zilveren medaille Gran Bacchus ging naar de “Viña Teulada 2019” van de Bodega Coop. San Vicente Ferrer Teulada en nog drie referenties gingen naar de Bodegas Bocopa met “Fuego Lento 2016,” “Laudum XII Plus 2016,” en “Laudum Chardonnay 2019.”

Bacchus is de enige Spaanse wedstrijd die wordt erkend door de Internationale Wijnorganisatie. Het is een internationale erkenning voor de wijnstreek Alicante, die zich plots manifesteert als een nationaal heerser. De wijnstreek Alicante produceert interessante rode wijnen, waarbij de Monastrell druif de hoofdrol op zich neemt. Het wijngebied Alicante kan in twee contrasterende delen worden verdeeld. Het grootste deel ligt in de droge vallei van de Vinalopó, die zich uitstrekt achter de stad Alicante en hier groeit voornamelijk de druifsoort Monastrell en is de bodega Brotons V & A gevestigd. Het tweede deel is La Marina aan de noordkust waar de druifsoort Moscatel welig tiert in het warme en vochtige klimaat. Hier vinden we in Teulada de Bodega Cooperativa San Vicente Ferrer met zijn bekende moscatelwijnen. Naast de nieuwe rode wijnen uit dit gebied is de klassieke dessertwijn, Fondillon, een eeuwenoud exportartikel.

Bron: Weekblad Hallo, met dank aan Max Ruffi

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Villajoyosa, de beste “geheime” bestemming van Europa

Een ranking van de beste ‘geheime’ bestemmingen in Europa in 2024, uitgewerkt door Europea…