Inicio Home Over de Sierra de Segaria langs de SL-CV-161

Over de Sierra de Segaria langs de SL-CV-161

5 minuto leer
1,514

De Sierra de Segaria is een bijzondere berg. Hij is niet zo hoog (maximum hoogte is 506 meter) maar omdat hij gelegen is tussen twee vlakten, lijkt hij indrukwekkender. De berg strekt zich uit van noordoost tot zuidwest en scheidt de vlakte van de Gironavallei langs één kant van de Marjal Oliva-Pego langs de andere kant, zodat men vanaf de toppen een prachtig uitzicht heeft over deze twee vlaktes. De berg is met zijn oppervlakte van 94.000 m2 verdeeld over de grondgebieden van Benimeli, Beniarbeig, Denia, Ondara en El Verger. We vinden er enkele interessante grotten, bronnen, de ruïnes van een Iberische nederzetting en een oud waterkanaal.

De berg heeft een lengte van 6 kilometer en vertoont diverse steile rotsformaties die een tocht interessant maken. De wandelroute PR-CV-415 loopt langs en door een groot deel van de berg en de SL-CV-109 leidt ons ook langs mooie plekken, maar vandaag volgen we de pas aangelegde route SL-CV-161, aangeduid met markeringen in groen en wit, die ons rond de berg brengt en begint bij het ‘Parc Públic L’Ombria de Segária’.

Hier nemen we een landweg die een eerste aanduiding heeft en stijgend in zigzag bereiken we al snel een volgende aanduiding. Hier begeven we ons naar rechts via een pad naar de basis van de Penya Roja, de rode rots.Vanaf hier gaat het vrij plat over een pad langs de basis van de berg tot we de schaduwkant verlaten en in de zonkant komen. In  Spanje hebben de bergen namelijk allemaal die aanduiding: la umbría (de schaduwkant) en la solana (de zonnekant).

Nu gaat het weer naar beneden langs een pad en af en toe een kleine steenlawine tot bij het zo goed als onbekende bos van Cartagenacipressen (Tretaclinis Articulata) waar we de volgende aanduiding vinden. Deze cipressen zijn hier uitzonderlijk en afkomstig uit het noordwesten van Afrika, vooral in het Atlasgebergte . In Europa zijn er maar twee vrij kleine bossen, namelijk in Malta en in de bergen bij Cartagena.

Eenmaal dit bos voorbij draait het pad naar links tot op de Camino Calvario. Hier lopen we naar rechts en we nemen een pad dat ons bij de route PR-CV-415 brengt, met aanduidingen in geel en wit. Wij gaan hier naar links en dalen af langs de Camino Calvario, door twee tunnels, tot bij het kerkhof.

Bij het kerkhof vinden we een paal met verdere aanwijzingen, die ons naar links leiden langs de camino La Cremadella. Vroeger maakte dit traject deel uit van de Romeinse weg die uit Pego kwam en langs het moerasgebied Marjal liep. Een van de elementen die wijst op het toenmalige belang van de weg is de middeleeuwse toren van Blanch de Morell, enkele meters van de weg verwijderd en als bewaking dienst deed.

We vervolgen onze route zo’n vijftien minuten tot bij de volgende aanwijzing die ons weer naar links stuurt over de Camino de Portelles. Dadelijk gaat het weer naar links om een landweg te nemen die ons opneiuw bij het park L’Ombria de Segária brengt.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Home
Comentarios cerrados

Mira además

CIRCARTE weer van start

Het jaarlijkse festival CIRCARTE begint dit jaar op dinsdag 12 oktober met een optreden va…