Inicio Nieuws Alicante, de zuiverste stad van Spanje

Alicante, de zuiverste stad van Spanje

2 minuto leer
780

Waar denkt u aan als u uw woonplaats gaat kiezen en dat moet dan liefst een stad zijn? Is er veel groen met parken en zo? Zijn er voldoende inkoopmogelijkheden en kan ik te voet daar naar toe? Is er voldoende ontspanning in de vorm van bioscopen, toneel, musea…?

Maar denken we ook aan de gezondheid en zoeken we een stad waar de luchtvervuiling nog niet zo hard heeft toegeslagen?

Plenitude, een bedrijf dat zich richt naar het leveren van energie, heeft een studie gemaakt over de luchtkwaliteit in de grote Spaanse steden volgens de criteria van de Wereld Gezondheidsorganisatie, die er al op wees dat grote concentraties nitrogeendioxide (N02) en dioxide van zwavel (SO2) het risico op hart- en longziekten verhogen.

En ziedaar, volgens die studie komt Alicante er het beste uit met een concentratie van 4,5 binnen de standaardnormen van de WGO. Op de tweede plaats komt Madrid, maar al met een grote achterstand, want de Spaanse hoofdstad scoort 9,5. Daarachter komen de andere grote steden met nog hogere waarden, zoals Vigo met 9.6. En verderhet rijtje aflopen komen we bij Málaga (10.6), Sevilla (10.7), Valencia (10.8), Gijón (10.9), Bilbao (11), Valladolid (11.2), La Coruña (11.3), Zaragoza (11.7), Granada (12.9), Barcelona (13), Córdoba (13) en Murcia (15.2). Op de laatste plaatsen vinden we steden die de toelaatbare verontreiniging met drie vermenigvuldigen. Alicante blijft dus de spits afbijten en dat geruime tijd, want meer dan dertig jaar geleden weer de WGO er op dat het noorden van de provincie Alicante de gezondste streek van Europa was.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Het duurste dorp van de Costa Blanca

De statistieken liegen er niet om. Ze wijzen uit dat wonen in Teulada-Moraira het duurste …