Inicio Nieuws Europees Drones-project in Benidorm

Europees Drones-project in Benidorm

4 minuto leer
290

De tijd is niet meer veraf dat uw bestelling niet meer met een bestelwagen wordt bezorgd, maar dat een drone die netjes komt afleveren op uw terras of balkon. Een grote vooruitgang om de straten te ontlasten van deze bestelwagens. Maar wat als het luchtruim plotseling overstelpt wordt met deze tuigen?

Daarvoor moet men een oplossing vinden en Benidorm werd gekozen voor proeven door het Europees project U-ELCOME, waarbij 27 apparaten de lucht werden ingestuurd in vier zones van de stad om het systeem te testen dat in de toekomst een botsing tussen de apparaten moet voorkomen.

Een drone stijgt op vanaf het strand van Levante en enkele meters verder gaat ook een drone de lucht in, beide met een andere bestemming. In totaal gingen tegelijk 27 van die appareten de lucht in en hetzelfde gebeurde op het Poniente-strand en in de avenida de Bélgica. Benidorm werd gekozen voor de proeven met deze drones, het systeem van lokalisatie en coördinatie te testen om te kijken hoe men een massale vlucht van drones veilig kan sturen.

De demonstratie die vorige week plaats vond in samenwerking met het gemeentebestuur van Benidorm en de polytechnische universiteit van Valencia diende antwoorden te geven over de moeilijkheden die de eerste service van de U-Space kunnen opleveren. Daarvoor waren de 27 drones aangekoppeld aan één platform die hen lokaliseert en coördineert. Het systeem is ongeveer identiek aan dat van de vliegtuigen in het luchtruim.

De exacte plaats die de drones innemen ziet men op een scherm en als zich bijvoorbeeld een noodgeval voordoet, waarbij een van de apparaten voorgang moet krijgen, zoals drones van de politie of brandweer, moeten de andere drones dadelijk de weg kunnen vrij maken en moeten de apparaten voor levering voorrang verlenen.

De proeven werden bijgewoond door de veiligheidsdiensten van Finestrat, La Nucía, Altea, La Vila Joiosa, El Campello, Paterna, Gandía, València, Jávea, Denia, Elche en Cullera en de nationale politie van Alicante, Valencia en Murcia, de ploeg PEGASO van de Guardia Civil van Alicante, de autonome politie en andere instellingen die betrokken zijn bij noodgevallen. Benidorm werd speciaal gekozen voor dit Europees project omdat hier vele wolkenkrabbers staan wat de coördinatie moeilijker maakt, maar niet zo moeilijk als bijvoorbeeld in New York of Madrid. De proeven werden ook bijgewoond door specialisten uit Frankrijk en Italië. Het massale gebruik van drones is nog niet voor morgen, maar zal binnen tien jaar een normaal verschijnsel zijn. Tegen die tijd moet men op alles voorbereid zijn.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Villajoyosa, de beste “geheime” bestemming van Europa

Een ranking van de beste ‘geheime’ bestemmingen in Europa in 2024, uitgewerkt door Europea…