Inicio Nieuws Gelukkig Nieuwjaar… om 12 uur ’s middags

Gelukkig Nieuwjaar… om 12 uur ’s middags

2 minuto leer
433

Om middernacht viert Spanje het nieuwe jaar traditioneel met de klok van het gemeentehuis van Madrid. Maar het kleine dorpje Senija, op luttele kiilometer van Benissa, wil het dit jaar anders doen en twaalf uur eerder het nieuwe jaar gaan vieren, namelijk op de middag.

«Campanadas al Sol» is een concept dat de inwoners van het dorp en het gewest uitnodigt om feest te vieren om 12 uur ’s middags, in volle zon, een feest met een speciaal diner in openlucht, cotillón, de traditionele druiven en natuurlijk muziek, waarvoor het orkest Euforia werd aangezocht. Daarmee wil Senija de spits afbijten, niet zozeer om het nieuwe jaar in te luiden, maar meer een afscheid aan 2023.

Het wordt een heel andere zienswijze. We vieren niet het nieuwe jaar, maar nemen met droefheid in onze harten afscheid van het jaar dat we net achter de rug hebben. Hoewel… veel droefheid zal er niet aan te pas komen als de muziek losbreekt en de beentjes worden uitgenodigd om vreugdedansen uit te voeren.

Zoals steeds zal dit voorbeeld wel navolging krijgen en als het succes blijkt, zullen volgend jaar nog veel meer dorpen een afscheidsfeest aan 2024 gaan organiseren, misschien wel doorlopend tot middernacht en dan wordt het een dubbel feest. In Senija kan me ook van de gelegenheid gebruik maken om de talloze gevelschilderingen te gaan bewonderen die in de loop der jaren door diverse kunstenaars werden aangebracht. Misschien kan de natuurliefhebbers meteen een bezoek brengen aan de grot of aan het kruis, tussen twee vieringen door.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Het duurste dorp van de Costa Blanca

De statistieken liegen er niet om. Ze wijzen uit dat wonen in Teulada-Moraira het duurste …