Inicio Nieuws Totaal nieuwe wijk voor Denia

Totaal nieuwe wijk voor Denia

3 minuto leer
109

Aedas Homes bouwt momenteel een heel nieuwe wijk in Denia rond de Camí dels Lladres, een zaak van jaarlijks rond de een miljard euro. De eerste woningen worden momenteel afgewerkt en de aankoopprijs bedraagt tot 611.000 euro.

Het is opnieuw een bewijs van de enorme heropleving van de bouwsector in de streek en dan vooral met luxe-woningen. De verkoop van de eerste woningen bracht het bedrijf al 230 miljoen euro op, met een nettowinst van 3,6 miljoen euro. Achter het bos van Denia is het nu een bos van kranen en verkeer van machines, vrachtwagens en hijswagens die een bos van mechanica vormen om de meer dan 700 woningen uit de grond te stampen.

In totaal gaat het om vier fasen. De drie eerste zijn de urbanisatie Marina Real en daarvan zijn al 80 van de 155 woningen op papier verkocht sinds maart. Men is begonnen aan de derde fase met een honderdtal woningen vanaf 224.500 euro. Geen peulschil.

Het vierde project is in volle aanbouw. Het gebouw Nerva, aan het begin van de Camí dels Ladres bestaat uit 195 woningen voor een minimumprijs van 291.000 euro. Voor een woning met vier slaapkamers dient men 611.000 euro op tafel te leggen. Nerva heeft een unicum: hier vinden we een islamitische muur uit de twaalfde eeuw en een Victoriaans huis. De nieuwe wijk van Denia ligt enerzijds dicht bij het centrum en anderzijds op weg naar Les Rotes. Hier zijn ook grote delen als beschermd gebied opgetekend. Maar voor hoe lang? De bouwwoede eist steeds meer zijn tol en de weinige nog overblijvende  natuurgebieden worden steeds ernstiger bedreigd. De Costa Blanca blijft, samen met de Baleraren, nog steeds het meest geliefkoosde gebied van de buitenlanders en vooral buitenlanders die luxe-woningen zoeken. Meer dan 700 in Denia en bijna 500 in Lliber. Dat zijn nog maar de grootste. Tot nu toe.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Het duurste dorp van de Costa Blanca

De statistieken liegen er niet om. Ze wijzen uit dat wonen in Teulada-Moraira het duurste …