Inicio Cultuuragenda Lachen in (niet met) Spanje

Lachen in (niet met) Spanje

2 minuto leer
944

Vanaf volgende week in publicatie

Spaanse humor is net iets verschillend met onze humor uit Nederland of België. Meestal lachen we om dezelfde grappen, maar toch… er zijn dingen waar wij mee schateren en waar een Spanjaard geen spier bij vertrekt. Het soort humor van Toon Hermans bijvoorbeeld is niet besteed aan Spanjaarden. Omgekeerd kunnen wij niet lachen met de humor van bijvoorbeeld ‘Martes y Trece’.

Maar een groot deel van dit boek gaat over ongewilde humor, zaken waar wij mee lachen, maar die in Spanje ernstig bedoeld zijn. En omgekeerd.

Het gaat om vergissingen die gemaakt worden in het land van de flamenco en de paella.

Maar ook ernstig bedoelde zaken kunnen in onze ogen heel grappig zijn. Veel is afhankelijk van de instelling. Ook onder ons. Moppen over religie, zwarte humor of discriminerende humor bestaan onder ons en er wordt hartelijk om gelachen… door sommigen. Anderen zijn over diezelfde mop verontwaardigd.

Dus… wat is humor?

Het boek bevat heel veel visuele humor en we leren de Spaanse gebruiken en tradities kennen op een ludieke manier en op een originele wijze. Ideaal als geschenkboek voor Spanjeliefhebbers.

Te bestellen via bol.com

Of

spanje.boeken@gmail.com

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Cultuuragenda
Comentarios cerrados

Mira además

Bomen sterven staande

Een titel voor een thriller? Voor een drama? Nee, pure realiteit in het noorden van de pro…