Inicio Nieuws Torrevieja biedt diverse toeristische routes in 2024

Torrevieja biedt diverse toeristische routes in 2024

3 minuto leer
152

Het gemeentebestuur van Torrevieja heeft het bedrijf Oxytours de opdracht gegeven voor de toeristische routes in 2024. Het gaat niet alleen om de bekende routes door het natuurpark van de lagunen van Torrevieja en La Mata overdag, ’s nachts en monografisch, maar ook over een programma voor de scholen om via didactische routes de natuur beter te leren kennen. Het jaarprogramma voorziet negen volledige dagen op de stranden van La Mata, de plaza Encarnación Puchol, La Mata Zuid, de avenidas Europea en del Agua, baai en kaap Cervera, de stranden van Los Locos, La Cura, Juan Aparicio, Los Náufragos en de baai Piteras.

Er zijn 32 toeristische routes gepland in het natuurpark die ieder vier uur duren en tien in het natuurgebied Molino de Agua met de duinen

De rondleidingen op de stranden gebeuren tussen 15 juni en 31 augustus. De andere routes worden verspreid over het hele jaar.

Een hoogtepunt is beslist het bezoek aan de roze lagune, een zoutwatervlakte met een maximale lengte van 6 km en een maximale breedte van 4 km. De lagune beslaat ongeveer 1400 voetbalvelden. De dode zee deelt met haar het zoutgehalte, 350 gram per liter water. De roze kleur van het water is een effect dat wordt veroorzaakt door een bacterie ( halobacteriën ) die voorkomt in extreme omgevingen van water met een hoge zoutconcentratie en een alg (de dunaliella salina ). De bacterie geeft een roze pigment af dat het water die tint geeft en de alg geeft bèta-caroteen af. Deze laatste worden gebruikt in de cosmetica- en voedingssupplementenindustrie. Op dit punt introduceren we de flamingo’s en hun lievelingseten. Het kleine schaaldiertje Artemia Salina, dat leeft in dit voor dieren zo vijandige milieu, en rood is omdat het zich voedt met halobacteriën.

De zoutmijnen van Torrevieja produceren bijna een miljoen ton zout per jaar. Ze worden geëxporteerd naar heel Europa en de VS. Bovendien worden de zoutpannen van Torrevieja vergeleken met de Dode Zee, vanwege het hoge zoutgehalte per liter bij verdamping van het water.

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Het duurste dorp van de Costa Blanca

De statistieken liegen er niet om. Ze wijzen uit dat wonen in Teulada-Moraira het duurste …