Inicio Nieuws Zeeman zet opmars in Alicante verder

Zeeman zet opmars in Alicante verder

3 minuto leer
690

ALICANTE. Een van de beste lokalen in de avenida de Aguilera in Alicante, het oude gymnasium Holidya Gym, zal weldra weer zijn deuren openen. Maar het is geen gymnasium meer, het wordt een winkel van Zeeman, hier in Spanje al bekend als de ‘Primark Holandés’, met basismode in low cost. Het wordt de eerste winkel van Zeeman in de stad Alicante, nadat in Elche enkele weken geleden al twee winkels zijn opgezet, zoals ons blad al melde. Zeeman richt zich nu naar de provincie Alicante, waar het gros van de Nederlandse residenten en toeristen te vinden is.

Zeeman huurde het pand op een van de hoeken met het beste uitzicht op de laan, op slechts een steenworp van de plaza de la Estrella en het begin van de populaire avenida de Maisonnave.

Het is nog niet met zekerheid geweten wanneer de winkel zijn deuren zal openen, maar de werkzaamheden zijn al flink gevorderd. In 2017 opende Superdumbo hier tegenover al een zaak, wat het dynamisme in de buurt versterkte.

Zeeman komt in Alicante acht maanden nadat het zijn eerste zaak in de provincie opende in Denia en slechts enkele maanden nadat twee winkels in Elche werden gevestigd. De opmars van de Nederlandse keten in de provincie Alicante lijkt niet te stuiten.

Voor velen kwam de beslissing van Zeeman als een complete verrassing, want het is precies in deze straten dat de grootste terugval te noteren viel tijdens de pandemie. De avenida Maisonnave, de zesde duurste van Spanje wat winkelstraten betreft en de aanpalende calle San Francisco leden erg onder de crisis en vele zaken hebben hier hun deuren gesloten. Precies op dit moment kent het gebied, met Orihuela en Elche, als grootste haarden, een heropleving van het virus en dreigen er strenge maatregelen. Beide steden liggen op korte afstand van Alicante. De directie van Zeeman heeft echter goede hoop in de investering.

Bron: Hallo Weekblad, met dank aan Max Ruffi

Cargue Artículos Más Relacionados
Cargue Más En Nieuws
Comentarios cerrados

Mira además

Villajoyosa, de beste “geheime” bestemming van Europa

Een ranking van de beste ‘geheime’ bestemmingen in Europa in 2024, uitgewerkt door Europea…