Home Cultuuragenda Autootje in, dagje uit

Autootje in, dagje uit

4 minuten (lectuur)
1,169

Het nieuwste boek van Hugo Renaerts.

Spanje is het land van de routes. Spanje was ook het eerste land van de lange routes, namelijk de Camino de Santiago. Ondertussen vertrekken uit diverse Spaanse steden reeds routes naar Santiago. De laatste werd tien jaar geleden ingehuldigd vanuit Jávea, de ‘Camino del Alba’, die in Almansa aansluit bij de route uit Alicante.

Maar er zijn nog veel meer lange routes, zoals de Route van Don Quijote en de route van El Cid, de route van Jaume I die de streek van de Costa Blanca veroverde op de moren…

Enkele van deze routes werden in dit boek opgenomen langs het traject dat in de buurt van de Costa Blanca ligt, andere routes heeft de auteur zelf uitgestippeld.

Vele van de officieel aangeduide routes zijn bestemd voor wandelaars en fietsers, maar de belangrijkste plaatsen kunnen ook met de auto bereikt worden en men kan de route dan op deze meer comfortabele manier rijden.

Op belangrijke plaatsen kan men dan een halte maken en een of meer monumenten gaan bekijken, een stukje de natuur instappen of een gebouw betreden.

De erotomanie heeft Spanje veroverd en niet allemaal zijn ze interessant. Het is echter de bedoeling dat men door het wandelen of rijden van de route onderweg interessante dingen ontdekt, die daarom geen verband houden met het thema van de route.

Als we de route van Don Quijote rijden zullen we maar heel weinig dingen te zien krijgen die inderdaad verband houden met deze figuur uit de roman van Cervantes, maar het is een reden om het autootje in te stappen.

Dat doen we dan ook en alle routes, in dit boek beschreven, zijn autoroutes die in één dag kunnen afgelegd worden. We gaan een stukje de provincies Murcia en Valencia in met een bepaald doel voor ogen, maar we blijven vaak ook in de provincie Alicante, bijvoorbeeld met enkele wijnroutes, de route van El Cid, de kastelenroute of de route van de Romeinse Vía Augusta. De lezer krijgt ook waar het toepasselijk is achtergrondinformatie.

Het boek is verlucht met vele kleurfoto’s, zodat het ook een kijkboek is.

Het boek kan besteld worden via bol.com of amazon.es

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Cultuuragenda
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Een weekend vol swing en ambachten in Ciudad Quesada (Rojales)

Dit jaar wilde het gemeentehuis van Rojales eens iets anders om Europadag te vieren, dus n…