Home VRIJE TIJD Wandelingen De stoofpot van de Reus

De stoofpot van de Reus

4 minuten (lectuur)
579

Vrij gemakkelijke maar lange tocht

Deze route van 17 kilometer lang, de officiële wandelroute PR-CV-442, loopt over de grondgebieden van Algorfa, Almoradí, Rojales en Benejúzar, door diverse landschappen van het gewest Vega Baja, in het zuiden van de provincie Alicante en dicht bij de rivier Segura.

De tocht begint in een  mooi dennenbos in de urbanisatie Montemar bij Algorfa, vanwaar we ons in het gemeentelijke natuurpark Hoyo Serrano begeven. Het park heeft een grote ecologische waarde met een merkwaardige barranco.

Om de tocht te maken hoeven we alleen maar de aanduidingen in geel en wit te volgen van de wandelroute, dus men kan niet verdwalen en een gedetailleerde beschrijving is dan ook niet noodzakelijk.

We komen bij de barranco de Calderón, waar we na ongeveer anderhalve kilometer resten zien uit het Pleistoceen. Zo’n 800 meter verder stuiten we op diverse holen in de bodem, uitgesleten door het water en de grootste is de zogenaamde ‘Caldera del Gigante’, de stoofpot van de reus. Het is een van de bijzonderste natuurwonderen in deze tocht.

We lopen daarna nog iets meer dan een kilometer verder en komen op een weg die parallel loopt met de autosnelweg AP-7 en steken de rijweg CV-920 over om aan de oever van de rivier Segura te komen. Hier bevinden we ons bij recreatiezones en landbouwvelden. We komen dan in Benejúzar, waar we de oever van de rivier verlaten en twee kilometer verder komen we in het natuurpark La Pilarica, langs de rijweg naar Orihuela, de plaza Caídos, de calle La Concordía en de calle Pilarica, parallel met de barranco Mojón.

De Calle Pilarica brengt ons in de wijk Arrabal die ons dan weer naar de kapel van Nuestra Señora del Pilar voert.

Aan de achterzijde van de kapel brengt een pad ons naar de recreatiezone “La Pilarica” en vervolgens gaat het over een brede weg naar de  “Cabezo Redondo”, de ronde kop, parallel met de barranco Mojón. Ongeveer 1600 meter vanaf de kapel komen we bij het schietveld waar we even kunnen afwijken om de nieuwe aanplantingen te bekijken van de oude stortplaats. Nog een kleine kilometer en we komen op het hoogste punt van Benejúzar, de Cabezo Redondo, van waar we de Alto de la Escotera kunnen zien, en onze route eindigt met enkele spectaculaire uitzichten over het gewest Vega Baja del Segura.

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Wandelingen
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

Wandeling langs de flank van de Lloma Llarga

De Lloma Llarga (lange heuvel) verdient die naam. Wie over de N-332 van Calp naar Benissa …