Home Experten Medisch En nu de maskerhanger

En nu de maskerhanger

4 minuten (lectuur)
315

TORREVIEJA. Sinds de mondmaskers verplicht zijn, heeft het niet lang geduurd of ook deze sanitaire voorzorgsmaatregel kwam terecht in de draaimolen van de handel. Slechts enkele weken gingen voorbij of niet alleen de apothekers konden de mondmaskers verkopers, maar tal van handelszaken brachten meteen de mondmaskermode op gang met diverse designs.

Het algemeen gebruik van de maskers heeft bij velen ook de twijfel gebracht hoe deze maskers te bewaren als men in een bar of restaurant iets drinkt of eet. Soms worden ze gewoon op tafel gelegd, een tafel die niet altijd ontsmet wordt. Maar in Torrevieja heeft Ana María Navarro Fenoll nu een oplossing gevonden en het HangerMask gecreëerd, een maskerhanger die het masker beschermt en er voor zorgt dat het niet in contact komt met eventueel besmette oppervlakten.

Dit soort clip werd door een bedrijf uit Torrevieja gepatenteerd en beschreven als ‘een nieuw en exclusief product dat nog nergens zijn gelijke heeft’. De clip kreeg het merk Hangy en heeft tot doel in openbare gebouwen of plaatsen, waar men om een of andere reden het masker even verwijdert, dit op een efficiënte en hygiënische wijze op te hangen.

Volgens Ana María Navarro is het systeem vrij eenvoudig en gebaseerd op de traditionele wijze om de tafelkleden op te hangen. Nu het patent werd toegekend wordt de productie aan een bedrijf in San Vicente del Raspeig toevertrouwd, terwijl bepaalde onderdelen in een fabriek in Ibi worden vervaardigd, zodat alles in de provincie Alicante gebeurt. De officiële presentatie gebeurde in de Real Club Náutico van Torrevieja, in aanwezigheid van burgemeester Eduardo Dolón en de wethouder voor Gezondheid, Diana Box.

De clip werd ondertussen geregistreerd bij het Spaans Kantoor voor Merken en Patenten (OEMP). De clip is waterproof en wasbaar en wordt regelmatig gedesinfecteerd met hydroalcohol.

Maar het bedrijf uit Torrevieja is niet alleen in de jacht naar commerciële mogelijkheden. Nu al zijn er speciale mondmaskers in de handel, speciaal bestemd voor Halloween en die zien er niet zo vriendelijk uit. Er kan op deze maskers geen patent worden aangevraagd, want het betreft gewoon een ander design op een bestaand product, maar meerdere bedrijven begonnen reeds met de vervaardiging en de verkoop via Internet.

Het kan niet snel genoeg gaan, want een bedrijf uit Madrid is er van overtuigd dat eind december de mondmaskers nog steeds verplicht zullen zijn en brengt nu al speciale ontwerpen voor Kerstmis.

Anderzijds worden op de sociale netten al prijzen geboden voor speciale mondmaskers, want verwoede verzamelaars proberen al een unieke collectie aan te leggen, in de hoop dat die binnen een aantal jaren veel geld waard zal zijn.

Bron: Hugo Renaerts

Laad meer gerelateerde artikels
Laad meer artikels in Medisch
Reacties niet meer mogelijk

Controleer ook

De excuses om lockdown te omzeilen

Sinds 13 maart van vorig jaar, toen de restricties uitgevaardigd werden, heeft de politie …